Waarom zou je kiezen voor de elektrische pompwagen?

Elektrische pompwagens zijn in de laatste jaren steeds populairder geworden en dat heeft te maken met de vele voordelen die ze bieden in vergelijking met handmatige pompwagens. De elektrische pompwagen is in veel situaties de betere keuze en waarom je voor dit model zou moeten kiezen, vertellen we in onze blog. Lees dus snel verder.

Efficiënter werken met een elektrische pompwagen

Op het gebied van efficiëntie is deze machine  een veel betere keuze dan de manuele palletwagen. Ze zijn uitgerust met krachtige motoren, ze rollen sneller en ze zijn eenvoudiger te bedienen. Waardoor je ook taken, zoals het verplaatsen van pallets en het laden en lossen van vrachtwagens veel sneller kunt doen. Door efficiënt te werken kun je tijd en dus ook geld besparen. Dat maakt het elektrische model een uitstekende investering voor in jouw magazijn, loods of andere werkomgeving waarin je een palletwagen nodig hebt.

Weinig tot geen onderhoudskosten

Handmatige pompwagens werken met een hydraulisch systeem en heeft in de basis meer bewegende onderdelen dan een elektrische pompwagen. Dus op het gebied van onderhoud en reparaties kun je met het elektrische model flink wat kosten besparen. Ook slijten elektrische modellen een stuk minder hard dan manuele pompwagens. Dus ze gaan langer mee en dat scheelt weer in de kosten voor het opnieuw investeren in nieuwe pompwagens voor in het magazijn of distributiecentrum.

Elektrische pompwagen is veilig

Hij is ontworpen met het oog op veiligheid, waardoor ze een veiligere optie zijn voor zowel de gebruiker als de omringende werknemers. Zo zijn de meeste elektrische palletwagens uitgerust met automatische remsystemen die in geval van nood in werking treden en zo ongelukken voorkomen. Andere systemen zorgen er weer dat een elektrische pompwagen niet werkt op het moment dat je bijvoorbeeld een te zware pallet wilt liften.

Milieuvriendelijke oplossing is de elektrische pompwagen 

Een dergelijke machine heeft zowel direct en indirect een positief effect op het milieu. Elektrische pompwagens zijn milieuvriendelijk, omdat ze op stroom werken. Ze stoten geen CO² uit en je kunt met het elektrische model vrachtwagens veel sneller laden en lossen. Die staan dus ook minder lang voor de deur stationair te draaien. Vooral voor bedrijven die groen willen ondernemen is de elektrische palletwagen veruit de beste keuze.

Makkelijk in gebruik

Het gebruik van een elektrische pompwagen is minder arbeidsintensief dan wanneer je een manuele palletwagen gebruikt. Je hoeft geen kracht te zetten om pallets op te tillen of met gewicht een pallet vooruit te duwen of te trekken als je een pallet wilt verplaatsen. Op de hendel van een elektrische palletwagen zitten bedieningsknoppen waarmee je pallets kunt optillen, laten zakken en waarmee je de palletwagen in zijn geheel vooruit of achteruit kunt laten rijden. Je hoeft alleen nog maar te sturen.

Een aantal modellen bevatten ook een handig plateau waar je als bestuurder op kunt staan. Zo kun je jezelf en de pallet met goederen snel verplaatsen. Zeker in wat grotere warehouses waar je grotere afstanden moet afleggen, biedt deze elektrische pompwagen uitkomst. 

Twijfel niet langer en bezoek direct de website van www.begreentechniek.nl