Tips bij het kopen van industriële rekken

Bij het inrichten van een magazijn komt veel kijken en het is van belang dat je dit op de juiste manier doet. Veel bedrijven investeren tegenwoordig in hun magazijn en dat is niet zonder reden. Door het magazijn efficiënt in te richten, is het mogelijk om processen binnen het magazijn een stuk soepeler te laten verlopen. Een ondernemer heeft hierdoor minder mankracht nodig en kan hiermee veel geld besparen. Toch zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van een magazijn. Zo moet er namelijk gekeken worden naar opslagoplossingen. De assemblage van meerdere industriële rekken komt overeen met wat men magazijnstellingen noemt.

 

In deze industriële rekken kunnen allerlei soorten laadeenheden worden opgeslagen. Hierbij kun je denken aan zware, lange, breekbare, lichte goederen. Voor alle goederen zijn er andere opslagoplossingen en hier moet goed naar gekeken worden. Met zoveel keuzemogelijkheden op de markt is het niet bepaald eenvoudig om te bepalen welke opslagoplossing het beste bij de behoeften van jouw bedrijf past. Omdat het de essentie vormt van jouw logistieke activiteiten, is het van belang om de juiste oplossing te kiezen. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Welke producten wil je opslaan op je industriële rekken?

Voordat je zoekt naar de juiste industriële rekken, is het van belang om te weten wat je precies wil opslaan. Wat zijn de extrinsieke en intrinsieke kenmerken van jouw goederen? Je moet bijvoorbeeld kijken naar het gewicht van de goederen, maar ook naar de grootte van de goederen. Aan de hand van deze informatie is het namelijk een stuk makkelijker om de juiste opslagoplossing te vinden voor in het magazijn. 

Welke industriële rekken zijn er?

Het is natuurlijk wel handig om te weten welke industriële rekken er allemaal zijn. Industriële rekken zijn er in verschillende soorten en maten. Bouwbedrijven kiezen bijvoorbeeld veel voor een draagarmstelling. Draagarmstellingen zijn perfect voor bouwmaterialen en dit komt doordat ze lange materialen kunnen bewaren. Heb jij een magazijn voor het opslaan van goederen en worden er vaak goederen uit het magazijn gehaald? Dan kan het wellicht handig zijn om te kiezen voor doorrolstellingen. Deze stellingen zijn uitermate geschikt als je veel goederen regelmatig moet verplaatsen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer verschillende stellingen, die allemaal hun eigen toepassing hebben. Controleer dus goed wat je nodig hebt en bestel de stellingen op het internet.

Vakkundig advies

Het kopen en het plaatsen van stellingen, is iets wat soms erg lastig is. Je moet namelijk rekening houden met de beschikbare ruimte in het magazijn. Veel ondernemers weten niet precies wat ze moeten doen en daarom kan het handig zijn om een specialist in te schakelen. Een specialist op het gebied van magazijninrichtingen kan deskundig advies geven over het inrichten van een magazijn. De specialist geeft informatie over welke industriële rekken het beste passen in het magazijn en waar je deze ook neer moet zetten, dit maakt het natuurlijk allemaal wat makkelijker.