Hoe pak je muizen bestrijden aan?

Met name als het buiten een stuk kouder wordt, is de kans op muizenoverlast een stuk groter. Veel huishoudens en bedrijven in Nederland hebben daardoor last van muizen. Muizen zien er wellicht schattig uit, maar het is niet fijn om muizen in je woning te hebben. Muizen zoeken voornamelijk naar een warme schuilplaats en zoeken naar warme woningen, echter zorgen ze voor veel problemen. Zo kunnen muizen namelijk ziektes overdragen en vormen ze een gevaar voor de gezondheid van dieren en mensen. Daarnaast houden ze ervan om te knagen aan kabels en kunnen ze zelfs voor brand zorgen. Het is dus van belang om tijdig muizen bestrijden, maar hoe pak je dit aan?

 

Muizen kunnen zich ontzettend snel voortplanten en voor dat je het weet zit je met een enorme muizenplaag. Muizen bestrijden moet je daarom zo effectief mogelijk uitvoeren, zodat je ook echt af kunt komen van het probleem. Toch zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen en heeft iedere methode zijn eigen voor- en nadelen. Wil je weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Preventief muizen bestrijden

Het is natuurlijk van belang om te voorkomen dat je last krijgt van muizen. Muizen moeten zich namelijk aangetrokken voelen tot je woning. Ze houden van een woning met een rijk aanbod in voedsel. Het is daarom van belang om jouw woning schoon te houden en voedselresten snel weg te werken. Sluit kieren en gaten in de muren en in het plafond om te voorkomen dat de muizen binnen kunnen komen. Preventief muizen bestrijden is van groot belang en wordt vaak over het hoofd gezien. Een professionele muizenbestrijder vertelt ook altijd dat het belangrijk is om het te voorkomen.

Muizen bestrijden: muizenvallen inzetten

Je kunt natuurlijk wel direct chemische middelen gebruiken om af te komen van de muizen, maar dit is niet aan te raden. Chemische middelen zijn natuurlijk effectief, maar wel schadelijk voor je eigen gezondheid. Het is daarom raadzaam om voornamelijk muizenvallen in te zetten. Het is een effectieve manier waarmee je snel van muizen af kunt komen. Er zijn verschillende soorten muizenvallen verkrijgbaar op het internet, maar je kunt ook een muizenverjager kopen. Een muizenverjager is perfect en het is een diervriendelijk alternatief voor de muizenval. 

Schakel een professional in

Voor sommige mensen is het lastig om muizen bestrijden goed uit te voeren. Ze blijven last houden van muizen en dit zorgt voor grote problemen. Wil jij echt afkomen van de muizenplaag, dan is het raadzaam om een beroep te doen op de diensten van een muizenbestrijder. Een professionele muizenbestrijder heeft namelijk ervaring met het muizen bestrijden. Zo weet de muizenbestrijder precies hoe de muizen binnen kunnen komen en welke bestrijdingsmethode het beste werkt. Ook is het voor een professionele muizenbestrijder eenvoudig om de muizen te lokaliseren, dit is een belangrijk onderdeel bij het bestrijden van muizen. Op die manier heb je de garantie dat je ook echt afkomt van de muizen.