Een ruime woonkamer inrichten doe je zo

Wanneer je een woonkamer hebt met veel ruimte is dit natuurlijk hartstikke prettig. Toch kan het inrichten van een grote ruimte de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Het is namelijk niet altijd makkelijk om de ruimte op de juiste manier in te richten. Als je veel vierkante meters hebt waar je gebruik van kunt maken moet je ervoor zorgen dat deze op de juiste manier benut worden. Over het algemeen staan er een aantal standaard meubels in een woonkamer, zoals een tv meubel en een bank. Daarnaast hebben sommige woonkamers een eettafel of een bureau. In de meeste woonkamers vind je ook vaak een boekenkast of een dressoir. Maar hoe zorg je ervoor dat deze meubels allemaal op de juiste plek worden neergezet? En hoe voorkom je dat er veel kale plekken ontstaan in de woonkamer? In deze blog geven we je drie tips zodat jij jouw ruime woonkamer zo efficiënt mogelijk kunt inrichten.

Benut de ruimte goed

Zodra je van plan bent om te gaan beginnen met het inrichten van de woonkamer is het handig om van tevoren goed te kijken naar de ruimte. Let hierbij goed op de verschillende hoeken en waar je bepaalde meubels het beste kunt neerzetten. Kies de juiste hoek uit voor een zithoek met een salontafel. Kijk vervolgens of je in de rest van de ruimte een eettafel en stoelen kunt plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een leren cognac draaifauteuil kopen bij ShopX, maar die moet wel een goed plekje krijgen. Het is belangrijk dat je van tevoren goed weet waar je jouw spullen wilt gaan neerzetten, zodat je hier achteraf geen problemen mee krijgt. In sommige gevallen kies je voor specifieke kleuren op de muren, bijvoorbeeld voor de muur achter de bank. Het is daarom belangrijk dat je zeker weet dat de bank bij de muur komt te staan die je daarvoor hebt uitgekozen. 

Kies de juiste meubels voor de ruimte

Wanneer je een grote ruimte gaat inrichten, moet je dus het juiste formaat meubels kopen. Een te kleine bank in een grote ruimte staat niet mooi. Zorg daarom dat je de afmetingen goed controleert zodat je zeker weet dat de meubels geschikt zijn voor jouw woonkamer. Let op dat de afmetingen van de meubels ook bij elkaar passen zodat alles mooi op elkaar aansluit en uiteindelijk een geheel vormt. De hoogte van de bank moet passen bij de hoogte van de salontafel. Een te hoge bank en een te lage salontafel kan namelijk vervelend zijn. Je kunt de grootte van de bank op de vloer markeren met tape. Dan zie je meteen hoeveel plek de bank inneemt.

Creëer een werkruimte in je woonkamer

Als je echt veel ruimte hebt in je woonkamer kun je ook een extra ruimte maken. Je kunt er zelfs voor kiezen om een wand te plaatsen, zodat je een scheiding hebt tussen de zithoek en de rest van de ruimte. Een scheidingswand plaatsen is niet noodzakelijk. Je kunt namelijk ook gewoon een of meerdere bureau’s in de woonkamer plaatsen. Met planten kun je eventueel ook een natuurlijke scheiding creëren. Doordat je een bureau in de ruimte plaatst, voorkom je lege hoeken in de woonkamer. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een prominente boekenkast tegen een wand te plaatsen. Ben je nog op zoek naar de juiste meubels? Aarzel dan niet om een bezoekje te brengen aan een online meubelzaak. Die hebben vaak meer keuze dan de woonboulevards. Succes!